Mitä on uskoontulo käytännössä?

Kuinka tulla uskoon? Entä miten uskoontulo vaikuttaisi elämääni? Millaiseen uskoon tulo sitten on "oikeaa"?

— Täällä erilaiset, eri-ikäiset ihmiset kertovat, kuinka ovat löytäneet uskon Jeesukseen ja kuinka heidän elämänsä on muuttunut.

He kuuluvat niihin satoihin miljooniin, jotka ovat kokeneet saman: vapautuneet syntien tuomasta syyllisyydestä. Uskoon tuleminen on tuonut heille yhteyden Jumalaan ja täysipainoisen elämän.

Heille on tapahtunut jotain, mistä he haluavat kertoa muillekin


Haluatko oman todistuksesi Uskoontulo.nettiin?

Kerro, miten löysit Jeesuk-
sen ja miten uskoontulo on vaikuttanut elämässäsi!
Laita kertomuksen mukaan ainakin etunimesi sekä valokuvasi.

Lähetä teksti ja kuvatiedosto osoitteeseen:Tarvittaessa aineiston voi lähettää postitse. Kysy ylläpidolta!

Sivuilla julkaistaan vain sellaista saineistoa, jonka asianomainen on itse
antanut käytettäväksi.
 

Tutustu myös:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eero Haarala:

Uskoontulo jo lapsena,
mutta ajautuminen eroon Jumalasta:

 

 

Ajattelin, että kun minulla ei kerran ole tietoa muusta kuin uskovana elämisestä, onko se oikeasti niin ihanaa kuin väitetään.

Käännekohta tuli, kun ymmärsin, kuinka paljon olin menettänyt.

 

 

Seurakunnassa pienestä pitäen
- uskoontuloratkaisu jo 11-vuotiaana

Olen saanut syntyä uskovaan kotiin, jolloin molemmat vanhempani olivat uskossa. Pienestä pitäen opin kulkemaan erilaisissa kokouksissa kuuntelemassa opetusta elävästä Jumalasta. Minulle on aina ollut selvää se, että Jumala rakastaa minua ja haluaa olla minun kanssa koko elinaikani ja vieläpä kuoleman jälkeen.

Eräänä kesänä tuntui jotenkin, että Jumala puhuu voimakkaasti minulle eri asioiden kautta. Vaikka en ollutkaan mikään aikuinen, vaan sellainen yksitoistavuotias seurakunnan syömähammas koin voimakasta tarvetta löytää elävä suhde Jumalan kanssa ja sovitus synneilleni. Voit ehkä ajatella, että mitä pahaa nyt noin pieni lapsi on osannut tietoisesti tehdä? Kuitenkin tuo tunne oli niin voimakas, että annoin tuona kesänä lasten leirillä elämäni Jeesuksen käsiin.

Uskovaisen elämä ei ollutkaan ongelmatonta!

Elämä uskovaisena saa liian usein sellaisen kuvan, jossa kaikki ongelmat on pyyhitty pois. Totuus on kuitenkin se, että uskovainen elää saman arjen keskellä samanlaisten ongelmien keskellä, kuin kaikki muutkin ihmiset. Näin kävi minullekin, että erehdyin luulemaan, että uskovan elämä ei voi olla vaikeaa.

Eri ongelmien tullessa kohdalleni, alkoi myös luottamus Jumalaan karista. Luulin todella olevani niin huono uskovainen, että Jumala ei enää voi minua hyväksyä.

Sisäinen myllerrys vei eroon Jumalasta
- mutta oli pakko näytellä uskovaista

Kun sitten kaiken tuon sisäisen myllerryksen keskellä kaveripiiri alkoi houkutella erilaisiin kyseenalaisiin juttuihin mukaan, usko alkoi todella horjua. Ajattelin, että kun minulla ei kerran ole tietoa muusta kuin uskovana elämisestä, että onko se oikeasti niin ihanaa kuin väitetään.

Ajauduin siis eroon Jumalasta pariksi vuodeksi. Tänä aikana en lopettanut seurakunnassa käymistä, oli pakko näytellä uskovaista. Sisällä oli kuitenkin sekaisin tunteet kaipauksesta takaisin Jumalan yhteyteen ja tavaton halu kokea sitä mitä uskon ulkopuolinen maailma voi tarjota minulle.

Tunsin, kuinka paljon olin menettänyt
- takaisin Jumalan luo

Tällaista teatteria jatkui siis parisen vuotta. Käännekohta sydämessäni Jumalan puoleen tapahtui, kun olin mukana telttakokouksessa, joka pidettiin kotipihallamme. Siellä istuessani tunsin kuinka paljon olin menettänyt luopuessani luottamuksestani Jumalaan. Silloin en vielä uudistanut liittoani Jumalan kanssa. Muutaman viikon kuluessa uskoni vahvistui uudestaan ja sain oikeasti kokea jälleen samanlaista rakkautta, kun silloin uskoon tullessani lapsena. Ymmärsin todella sen, ettei tämä ympärillä oleva maailma voi koskaan antaa minulle sitä, mitä vain Jumala voi antaa.

Olen todella kiitollinen siitä, että saan olla uskossa tänä päivänä ja palvella Häntä näillä vajavaisilla lahjoillani. Voin suositella sydämestäni sinulle: Ota Jeesus elämääsi johdattamaan sinua. Silloin sinun elämässäsi säilyy toivo paremmasta.

et.haarala@luukku.com
Eero Haarala on Korson helluntaiseurakunnan
nuorempi pastori.

 

> Siirry seuraavaan todistukseen

 

Copyright 2002 Uskoontulo.net. Todistuksia saa lainata vain asianomaisten luvalla.
Muita tekstejä saa käyttää vapaasti.