Mitä on uskoontulo käytännössä?

Kuinka tulla uskoon? Entä miten uskoontulo vaikuttaisi elämääni? Millaiseen uskoon tulo sitten on "oikeaa"?

— Täällä erilaiset, eri-ikäiset ihmiset kertovat, kuinka ovat löytäneet uskon Jeesukseen ja kuinka heidän elämänsä on muuttunut.

He kuuluvat niihin satoihin miljooniin, jotka ovat kokeneet saman: vapautuneet syntien tuomasta syyllisyydestä. Uskoon tuleminen on tuonut heille yhteyden Jumalaan ja täysipainoisen elämän.

Heille on tapahtunut jotain, mistä he haluavat kertoa muillekin


Haluatko oman todistuksesi Uskoontulo.nettiin?

Kerro, miten löysit Jeesuk-
sen ja miten uskoontulo on vaikuttanut elämässäsi!
Laita kertomuksen mukaan ainakin etunimesi sekä valokuvasi.

Lähetä teksti ja kuvatiedosto osoitteeseen:Tarvittaessa aineiston voi lähettää postitse. Kysy ylläpidolta!

Sivuilla julkaistaan vain sellaista saineistoa, jonka asianomainen on itse
antanut käytettäväksi.
 

Tutustu myös:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ignat Ivanov:

Usko syntyi nuoruusvuosina vainotun seurakunnan keskellä

 

Synnyin kommunistisessa Bulgariassa, väärään aikaan väärässä paikassa. Isäni oli maanalaisen seurakunnan perustaja ja pastori.

Vanhempani tekivät pitkiä työpäiviä, ja kaiken vapaa-ajan he antoivat seurakunnalle. Koska seurakunta kokoontui kodissamme, me lapset tulimme jo pieninä luonnostaan mukaan sen käytännöllisiin tehtäviin - tahdoimmepa tai emme.

 

Seurakuntaa vainottiin raskaasti, monet eivät kestäneet painostusta ateististen viranomaisten taholta. Koulussa meitä nimiteltiin "rukoilijoiksi". Se loukkasi nuorta mieltä. Minäkin olisin halunnut olla tavallinen - huomaamaton muiden joukossa.

Toisaalta lapsen yksinkertaisella uskolla ymmärsin, että on olemassa Jumala, joka toimii ja vastaa rukouksiin ja kontrolloi tilanteita. Jotenkin ihmeen kautta perheemme aina selvisi vaikeista tilanteista. Kun ei ollut inhimillisesti ajatellen mahdollisuuksia, aina viime hetkellä avautui ovi.

Siihen aikaan ymmärsin myös totuuden, ettei ole kolmatta tietä: täytyy joko uskoa sydämestään ja olla valmis puolustamaan uskoaan, tai olla uskomatta ja piiloutua joukon sekaan. Missään tapauksessa ei ollut välitietä — sanoa olevansa uskova, mutta elää niin kuin ei-uskovat ihmiset maailmassa.

Eräänä iltana isäni tuli erittäin myöhään kotiin. Hänen viiksensä olivat jäässä. Kasvot loistivat jotenkin erikoisesti. Tunsin isäni, hänellä oli jotakin sanottavaa meille. Hän kävi istumaan lämpimässä huoneessa ja alkoi kertoa, missä oli ollut saarnaamassa, mitä oli tehnyt, miten Jumala oli ihmeelliseti auttanut häntä perille ja löytämään oikeat ihmiset. Hän sanoi, että kun hän oli istunut kylmässä bussissa kotimatkalla, Jumala oli puhunut hänelle, että nyt oli aika hänen puhua oman poikansakin kanssa uskosta.


"Kyllä, isä, minä tahdon ottaa Jeesuksen vastaan Vapahtajakseni".

Siihen päivään asti olin kuullut monia saarnoja uskosta ja pelastuksesta, mutta se ei ollut muuttanut minua mitenkään. Muistan kuin eilisen päivän, kuinka koko perheemme tuona iltana polvistui rukoukseen, ja muistan oman anteeksipyydön rukoukseni sanat ja pyynnön, että Jeesus tulisi sydämeeni. Ja jotain tapahtui: Jumala todella istui sydämeni valtaistuimelle. Ymmärsin selvästi, etten enää elä vain minä, vaan että kaikki, mitä minulla oli, kuului nyt Jumalalle.

Tuosta illasta nuoruusvuosinani tähän aikaan asti — 36 vuoden aikana — on virrannut paljon vettä. Olen kulkenut monien ylä- ja alamäkien kautta. Mutta yksi asia on ollut aina epäilysten ulkopuolella: se, että Jumala pitää kaiken kontrollisssan.

Muuten, joitakin vuosia sitten salaisen poliisin arkistot Bulgariassa julkistettiin. Se, mihin uskoin lapsuudessa - että Jumala teki ihmeitä varjellakseen perhettämme, osoittautui todeksi. Niin paljon virheitä ja sekaannuksia oli tapahtunut viranomaisille. Näitä ihmeellisiä "yhteensattumia" oli perheemme elämä ja oma elämäni täynnä. Näitä sattumia oli niin paljon, ettei se enää voinut olla sattumaa!

Usko Jeesukseen ei ole jokin perinne, vaan elämäntapa Jumalan johdossa ja suojeluksessa. Se on elämää Hänen siunaamanaan, joka on Luoja ja Kuningasten Kuningas.

Suosittelen palavasti jokaiselle, joka vielä ei ole tätä kokenut, kokeilemaan sitä, sillä Raamatussa on sanottu: "Maistakaa ja katsokaa, kuinka Herra on hyvä."

Ignat Ivanov on asunut Suomessa 25 vuotta, hänellä on vaimo ja kaksi lasta.
Hän toimii Mission Possible ry:n toiminnanjohtajana.

> Siirry seuraavaan todistukseen


 

Copyright 2002 Uskoontulo.net. Todistuksia saa lainata vain asianomaisten luvalla.
Muita tekstejä saa käyttää vapaasti.