Mitä on uskoontulo käytännössä?

Kuinka tulla uskoon? Entä miten uskoontulo vaikuttaisi elämääni? Millaiseen uskoon tulo sitten on "oikeaa"?

— Täällä erilaiset, eri-ikäiset ihmiset kertovat, kuinka ovat löytäneet uskon Jeesukseen ja kuinka heidän elämänsä on muuttunut.

He kuuluvat niihin satoihin miljooniin, jotka ovat kokeneet saman: vapautuneet syntien tuomasta syyllisyydestä. Uskoon tuleminen on tuonut heille yhteyden Jumalaan ja täysipainoisen elämän.

Heille on tapahtunut jotain, mistä he haluavat kertoa muillekin


Haluatko oman todistuksesi Uskoontulo.nettiin?

Kerro, miten löysit Jeesuk-
sen ja miten uskoontulo on vaikuttanut elämässäsi!
Laita kertomuksen mukaan ainakin etunimesi sekä valokuvasi.

Lähetä teksti ja kuvatiedosto osoitteeseen:Tarvittaessa aineiston voi lähettää postitse. Kysy ylläpidolta!

Sivuilla julkaistaan vain sellaista saineistoa, jonka asianomainen on itse
antanut käytettäväksi.
 

Tutustu myös:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirjami Ivanov:

Uskoontulo 16-vuotiaana TV:n ääressä
- itsellekin yllätyksenä

skoontulo 1vuotiaana TV:n ääressä -

"Minusta ei koskaan tule uskovaista"

Kun olin 13-16 -vuotias, uskoontuloasiat vaivasivat minua jatkuvasti. Kotikaupungissani Porvoossa tuli siihen aikaan jatkuvasti rippileireillä ja kirkon nuortenilloissa uskoon koulukavereitani. Välillä sai ihmetellä, että onko tuokin tullut uskoon.

Omalta kohdaltani olin päättänyt vakaasti, että minusta ei ainakaan tulisi uskovaista, minä en mitään ulkopuolista apua ja lohtua tarvitsisi, elämäni oli muutenkin tasapainoista.

Uskoin kyllä Jumalaan jo vanhempieni vaikutuksesta, mutta minusta tuntui mahdottomalta se ajatus, että oman elämän ohjakset pitäisi antaa itseltä pois Jumalan käsiin. Ja ajatus Jeesuksen tunnustamisesta tuntui nololta.

Kuitenkin tiesin koko ajan, että minun pitäisi antaa elämäni Jeesukselle. Kerran jopa ärähdin kohti taivasta ja sanoin Jumalalle, että hän lopettaisi kutsumisen, minusta ei koskaan tulisi uskovaista. Ehkä se, että äitini oli ennen syntymääni luvannut elämäni Jumalan käyttöön, vaikutti siihen, että Jumala oli niin kärsivällinen ja kutsu jatkui.

Uskoontuloni tapahtui itsellenikin täydellisenä yllätyksenä

En olisi uskoontulopäiväni aamuna voinut kuvitellakaan, että illalla minusta tulisi uskova! Oli pääsiäislauantai 1976, ja TV:stä tuli Jeesuksen elämästä kertova filmi "Matteuksen evankeliumi". Rupesin jostain syystä katsomaan sitä, vaikka aihe ei kiinnostanut.

En muista filmistä enää juuri mitään, mutta siinä oli sitaatteja suoraan Raamatusta. Jeesus sanoi esim. "Jos joku ei ole minun puolellani, hän on minua vastaan." Rupesin ajattelemaan, että enhän minä oikeastaan haluakaan olla Jeesusta vastaan, itse asiassa hän oli kaiken kunnioituksen ja rakkauden arvoinen.Yhtäkkiä siinä sohvalla istuessani ikään kuin kuulin sisimmäni selvästi erikoiset sanat: "Tämä on sinun viimeinen tilaisuutesi. Jos et nyt anna elämääsi Jeesukselle, Jumalan kirkkaus kulkee ohitsesi lopullisesti."

Pelästyin todella. Olin aiemmin uhonnut, että menen vaikka kadotukseen, mutta uskoon en tule. Nyt kuitenkin tajusin, että kysymys todella oli iankaikkisesta kohtalostani. Silloin päätin, että antaisin elämäni Jeesukselle, tuli mitä tuli. Sanoin hiljaa mielessäni: "Jeesus, tule elämääni." Oli kuin olisin astunut tyhjän päälle tuntemattomaan.

Filmi loppui ja olin hämmennyksissä. Mitä nyt tapahtuisi? Olin tullut uskoon. Jotenkin siihenastinen uppiniskaisuuteni kadutti, mutta myös uskoontulopäätös kadutti. Päätin kuitenkin pysyä tässä päätöksessä, päätetty mikä päätetty. Sekavin tuntein menin nukkumaan.

Seuraavana aamuna avatessani silmäni ikään kuin näin aavan meren ulapan ja kuulin mielessäni erään rippikoululaulun sanat "suuri rauha niin kuin meri". Nousin ylös, ja oloni oli ihmeen kevyt. Tunsin, että jotain todella oli tapahtunut, ja tiesin, mistä se johtui!

Uusi elämä käynnistyy pikkuhiljaa

Kesti kuitenkin vielä puoli vuotta, ennen kuin kehtasin tunnustaa muille, että olin tullut uskoon, mutta sen jälkeen olikin helpompaa eikä uskossa olo nolottanut. Tuntui, kuin kaikki elämässä olisi mennyt kohdalleen. Aloin käydä hengellisissä tilaisuuksissa ja lukea kirjoja, ja eteen avautui kokonaan uusi, ihmellinen maailma ja asioita, joista en ollut tiennyt mitään.

Perheemme muutti lähemmäksi Porvoon keskustaa, ja samassa rapussa asuvien naapurien kautta löysin hengellisen kodin helluntaiseurakunnasta. Jo melkein ensimmäisellä käynnillä sain siellä monta vuotta kestäneen tehtävän yhteislaulujen säestäjänä.

Kiinnostus lähetystyöhön syttyy ja elämäntehtävä löytyy

Seurakunnassa oli myös henkilöitä, joiden kautta kiinnostuin Venäjän ja Itä-Euroopan lähetystyöstä ja vainotun seurakunnan auttamisesta. Olin 18-vuotias, kun minulle syntyi halu käyttää elämäni lähetystyöhön. Ajattelin, että jos voisin joskus viedä yhdenkin Raamatun Venäjälle, olisin maailman onnellisin ihminen. En voinut kuvitellakaan, että joskus saisin tulevan mieheni kanssa viedä sinne miljoonia Raamattuja!

Menin yliopistoon opiskelemaan venäjää ja slaavilaisia kieliä siinä toivossa, että niistä olisi hyötyä lähetystyössä. Niin niistä on ollutkin jo kahdenkymmenen viiden vuoden ajan! Ja siinä tuli samalla loppututkintokin.

Eräällä Bulgarian-matkalla tutustuin nykyiseen aviomieheeni Ignatiin. Olemme yhdessä saaneet tehdä kirjallisuudenlevitys-, avustus- ja evankeliointityötä Itä-Euroopassa. Olemme perustaneet Suomeen Mission Possible ry -nimisen lähetys- ja avustusjärjestön ja teemme mm. katulasten ja -nuorten avustustyötä Itä-Euroopassa. Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun nuorena tyttönä käskin Jumalaa olemaan häiritsemättä minua!

Jo yli 35 vuotta elämää Jeesuksen seurassa!

Tuntuu järjettömältä, että joskus saatoin vastustaa Jeesusta. Nämä yli 35 vuotta hänen seurassaan ovat olleet todella ihmeellistä ja mielenkiintoista aikaa. Työmme kautta minulla on ollut näköalapaikka Jumalan toimintaan tuhansien ihmisten elämässä eri puolilla maailmaa. Ja ennen kaikkea minulla on itselläni jokapäiväinen yhteys Jumalaan, sisäinen rauha ja ilo, olen saanut syntini anteeksi ja pääsyn iankaikkiseen elämään. Saan tuntea Jeesuksen läsnäoloa ja vaikutusta elämässäni kaiken aikaa, ja Hän vastaa rukouksiini.

Ylläpidän tämän Uskoontulo.netin lisäksi sivustoja Rukous.net ja Miksiuskon.net.

 


 

 

Copyright 2002 Uskoontulo.net. Todistuksia saa lainata vain asianomaisten luvalla.
Muita tekstejä saa käyttää vapaasti.